Reconstructie van houten beelden.

 

Wij zijn tevens gespecialiseerd in het reconstrueren van houten beelden. Veelal gebeurt het dat een preekstoel, altaar of ander kerkmeubilair een leegte vertoont door een verdwenen beeld. Soms heeft men nog een foto, soms niet.

 

Indien men een foto heeft van het verdwenen beeld, wordt een ontwerp vervaardigd in klei en aan u voorgesteld. Het beeld in klei wordt ter plaatse gepresenteerd op zijn uiteindelijke bestemming. Na uw goedkeuring wordt een prototype gemaakt in gips om tenslotte het beeld te maken in hout.

 

Bij het maken van het beeld wordt vooral gelet op de details zodanig dat het gereconstrueerde beeld perfect past in haar omgeving. We gebruiken dezelfde houtsoort als de houtsoort van het meubel van haar omgeving. De afwerking van het gereconstrueerde beeld is meestal dezelfde als het meubel of omgeving. Zo vormt het één geheel met zijn omgeving.

 

Om vervalsing tegen te gaan, wordt op een onopvallende en minder zichtbare plaats (meestal achteraan) de naam van de beeldhouwer erin gebeiteld en eveneens het jaar waarin het beeld vervaardigd werd. Zodoende maken we geen vervalsing en is het geheel toch terug volledig.

 

Bezoek nu onze fotogalerij van gereconstrueerde beelden door op onderstaande foto te klikken.

 

klik hier voor fotogalerij gereconstrueerde beelden